keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Mitä ruoka saa maksaa?

Ruuan osuuden kulutusmenoista (n. 12%) ennakoidaan olevan pitkästä aikaa kasvussa. Hyvä niin, minusta ruuan ostaminen saa vähän tuntua kukkarossa. Ehkä ruuan ostaminen samalla muuttuu myös harkitsevammaksi ja kohdistuu laadukaimpiin tuotteisiin.

Mistä kuluttaja maksaa ruokaa ostaessaan? Minä maksan ensisijaisesti hyvästä mausta ja toissijaisesti tiedosta. Tietoa on se "parasta ennen"-päivämäärä, mutta tietoa on myös tuotteen alkuperä ja tuotantotapa. Laadukkaalla tuotteella on kunnossa sekä maku, ravintoarvot että alkuperä.

Todellisuudessa ainakin 1/3 kansasta juoksee aina sen halvimman perässä. Vaikka köyhänhän ei kannattaisi halpaa ostaa. On ristiriitaisia tutkimustuloksia siitä, käykö terveellisempi ja ravitsemuksellisesti parempi ruoka kalliiksi. Kalliiksi käy ainakin siinä vaiheessa, kun ns. elintasosairauksia hoidetaan yhteiskunnan rahoilla. Yhä useampi sairaus liitetään nykypäivänä paitsi geeneihin, myös ruokavalioon.

Minulle on kerrottu, että inhottava hammaslääkärillä käynti on sijoitus omaan itseeni, omaan tulevaisuuteeni. Hyvä ruoka on minusta vielä parempi sijoitus. Sitten ei tarvitse sijoittaa sinne lääkärille niin paljoa.

Ei kommentteja: