torstai 28. helmikuuta 2008

Turkkilaista jogurttia kotimaisena?

Turkkilainen jogurtti, tuttavallisemmin ”partaäijäjogurtti” on noussut monen suosikiksi jogurttihyllyllä.

Saisiko Lindahlsin turkkilaista jogurttia vastaavaa tuotetta kotimaisena? Kysyin asiaa Valion kuluttajapalvelusta ja turkkilaisen tai kreikkalaisen jogurtin tuomista markkinoille ei nyt ole suunnitteilla.

Karppausinfon mukaan alakarppaajakin tykkää turkkilaisesta, koska tuotteessa on vähän hiilihydraatteja. Kylläisyyden tunne tulee täyteläisestä suutuntumasta. Rasvaa jogurtissa on 10%, mutta ei sokeria niin kuin monissa rasvattomissa jogurteissa on.

Ei liene sattumaa, että partaäijäjogurttia valmistava meijeri on ruotsalainen. Hesari uutisoi vastikään (28.2.2008 Rasvaisempia tuotteita kaupan hyllylle), että ruotsalaiset meijerit ovat alkaneet lisätä rasvaa tuotteisiinsa, kun muodissa olevat dieetit eivät enää suosi vähärasvaista ruokavaliota. Ruotsalainen haluaa aidon maun, ei lisäaineilla tehtyä keveyttä.

Ei kommentteja: